Starta din alldeles egna motorklubb

Om du går med drömmar om att starta din alldeles egna motorklubb så har du kommit alldeles rätt. Här kommer du få tips om hur man rent praktiskt går tillväga för att göra detta.

Starta en hemsida och börja bygga en bana

När du väl har ett område som du ska starta din klubb på så kan du samtidigt som du börjar fixa till banan faktiskt starta en hemsida också.

Utbildning


Erbjud dina medlemmar en Handledarkurs så att de känner att de faktiskt kan utvecklas i din klubb. Alla vill någon gång i livet ta nästa steg och lära sig något nytt, och det här med att gå en kurs är något många föräldrar måste göra när deras barn väl ska ta körkort. Det kan kosta ganska mycket om man vill göra detta på en körskola, så varför inte ansöka om att få hålla i dessa själv och tjäna en hacka när man ändå gör något som man tycker är kul?

Marknadsföring

Kom ihåg att det är viktigt med marknadsföring så att folk lär känna din klubb. Det kan dock vara smart att verkligen fundera på vilka kanaler man ska välja för detta eftersom det finns möjligheter att välja kanaler som riktar sig direkt och enbart till personer som har bilar som intresse. Kanske kan det vara klokt att försöka sig på lite digital marknadsföring om man inte har provat på detta innan. Det kan dock vara svårt och om man känner att man inte har koll på hur det fungerar så kanske man lika gärna ska anlita en expert på det här ämnet.

Sociala medier

Sociala medier är numera ett hett ämne för den som vill marknadsföra online. Det här kan innebära en hjälpande hand för den som vill skapa en klubb eftersom ens följare blir ens publik. Det skulle man kunna säga är i princip som en klubb. Precis som med vilken marknadsföring som helst så är det dock viktigt att man hittar en mix som passar ens egna klubb och den eftertraktade målgruppen. Istället för att prova sig fram så är det ibland smartast att man anlitar experter som gör jobbet åt en. Det finns ändå alldeles för många saker som man måste tänka på när man ska bygga sin egna motorklubb för första gången.

Event och tävlingar

Att arrangera olika saker som tävlingar och bilträffar är väldigt vanligt när det kommer till motorklubbar. Du som drömmer om att ha en sådan här klubb har säkert redan tänkt på det. Det är mycket som ska planeras innan man gör detta och det kan vara lättast om man faktiskt är fler som hjälps åt att styra upp eventen så att de blir bra.