MX Stockholm MCK

I Södertälje söder om Stockholm håller MX Stockholm MCK till, närmare bestämt på Nya Uringebanan. Där finns tre olika banor att välja mellan: Stora Banan, Mellanbanan och Knattebanan. MX Stockholm är en renodlad motorcykelsportklubb, och inte bara det, de ägnar sig bara åt motocross. Klubben är relativt nystartad, då den började sin verksamhet år 2007. Detta efter att MS Stockholm, som tidigare bedrivit verksamhet inom både speedway och motocross, beslutat att lägga ned motocrossverksamheten. Istället för att ge upp bildade då motocrossåkarna en egen klubb, och tog över verksamheten själva.

Precis som de flesta motorsporter är motocross förenad med stor skaderisk om det skulle ske en olycka under en träning eller en tävling. Därför är det viktigt att man som förälder eller ledare i föreningen har koll på var närmaste akutmottagning finns, liksom var man kan få hjälp med tandskador (som ju inte åtgärdas på sjukhus). För tandreglering i Stockholm kan man till exempel vända sig till Tandreglering Danderyds Sjukshus – även om det sannolikt inte är den närmaste tandregleringsmottagningen för just medlemmarna i MX Stockholm MCK.

Om man inte är medlem i klubben, men skulle vilja bli det, börjar man med att betala in medlemsavgiften (500 kronor för enskild medlem eller 600 kronor för en hel familj) till klubbens plusgirokonto. Man anger då sitt personnummer som referens. Därefter måste man fylla i en ansökan som återfinns på klubbens hemsida och lämnas in personligen ute på Uringebanan. Man får då sitt medlemskort till MX Stockholm MCK.